Sorteer op

Fournituren | Applicaties | Vége zijdjes - Wapens van Nederland/Provincies

VéGé zijdjes. 

Wat zijn zijdjes? Een zijdje is een zijden lapje met een geweven voorstelling er op. Er zijn zijdjes met afbeeldingen van Disney figuren bloemen, landen, insecten, wapens, sport en natuurlijk niet te vergeten filmsterren. Door de massaproductie die halverwege de vorige eeuw op gang kwam werd merkbekendheid en klantenbinding belangrijk. Er werden grote reclamecampagnes gevoerd. Eén van de belangrijkste middelen om merkartikelen aan te bevelen was het geven van cadeautjes. Steeds vaker werden bij het artikel presentjes bijgesloten.

Eén van die presentjes daarvan was het ‘zijdje”. Deze hebbedingetjes werden vroeger cadeau gegeven bij aankoop van 3 tot 4 pakjes sigaren of sigaretten. De grotere zijdjes hingen mensen aan de muur, met de kleinere versierden zij kleding of andere handwerken. Op deze zijdjes stonden afbeeldingen van o.a. bloemen, landen, insecten, wapens, sport en filmsterren.

Het bekendste Nederlandse merk dat zijdjes cadeau gaf was tabaksbedrijf Turmac. Ze produceerden vanaf 1920 Turkse sigaretten. Zij gaven in 1930 drie albums uit om de zijdjes in te bewaren. 

© 2015 - 2024 Pearls and Roses | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel