Wat vind je hier?

In deze webwinkel vind je van alles om het bij je thuis, in je winkel of kantoor nog gezelliger te maken of je verzameling uit te breiden. Interessante voorwerpen, verzamelobjecten van 'toen', oude spelletjes en meer, om je eigen decoratieve hoekjes samen te stellen of om  leuke dingen te naaien, borduren, haken, breien of te handwerken en knutselen. 

Verder vind je een grote collectie bijzondere (tweedehands) kunst-, hobby- en interieur, handwerk- en boeken boordevol met goed bruikbare ideeën en inspiratie om zelf (brocante of vintage) woondecoraties of andere creaties mee te maken. Je kunt de boeken ook decoratief gebruiken (bibliofielen). 

Je vind hier gebruikte maar ook nieuwe artikelen, Ik koop alle spullen zelf in maar ik ben geen kringloopwinkel. Wat je hier koopt is met een duidelijke hergebruik gedachte (upcycling en recycling) wat goed is voor ons milieu. Veel van de aangeboden vintage en oudere materialen zijn nooit gebruikt of nog in goede staat. Oud nylongaren en echte wol blijven jarenlang goed. Kapot garen verkoop ik niet. Waarom dan niet deze her te gebruiken?

Van een aantal producten gaat een deel van de opbrengst naar een goed doel, waar de nood hoog is. En het verpakkingsmateriaal wordt hergebruikt.

Zelf vind ik het geweldig om van iets ouds iets nieuws te maken en creatief bezig te zijn. Enkele jaren geleden ging naar de DIY Textile School in Amsterdam onder leiding van Ginni Fleck en volgde daar de inspirerende opleiding Mixed Media Surface Design. Ik werd reuze geïnspireerd door al de geweldige technieken. Daarna ben ik nog cursussen gaan volgen als naailes, tassen maken, batikken, Luneville borduren, verven met indigo en leerde haken van een aantal sympathieke vrouwen die ik via Twitter in het echt eens ontmoette. Mijn enthousiasme voor handwerken en creativiteit deel ik graag met anderen.

Beautiful red rose icon - Transparent PNG & SVG vector file

Hier vindt je van allerlei mooie voorwerpen op het gebied van textiele werkvormen, naaien, haken, breien, borduren, kantklossen, frivolité, quilt & patchwork, zelf sieraden maken en volkskunst. 

Beautiful red rose icon - Transparent PNG & SVG vector file

Nieuwe en vergeten tweedehands (bijzondere) boeken over handwerken, kunst, geschiedenis, romans, mode, en natuur en prachtige oude ansichtkaarten,vol verhalen en herinneringen.  

Beautiful red rose icon - Transparent PNG & SVG vector file

Mooie bijzondere artikelen uit de gehele wereld. Gekke dingen en waardevolle objecten voor verzamelaars, 'collectors-items'.

Beautiful red rose icon - Transparent PNG & SVG vector file

Daarnaast recycle ik graag oude (handwerk-)materialen tot nieuwe gebruiksobjecten, tassen, hoesjes, enz.  Menslief, aardelief, natuurlief, milieu- en zoveel mogelijk diervriendelijk.

Beautiful red rose icon - Transparent PNG & SVG vector file

Lees hier op deze website van alles over de geschiedenis van handwerken, naaien en naaigereie en andere gerelateerde interessante dingen. Met veel gratis downloads, artikelen en ideetjes over naaien en handwerken.

Sorteer op
© 2015 - 2024 Pearls and Roses | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel