Partij voor de Kinderbelangen - Aktie voor uitgezet Armeens gezin

Aktie voor uitgezet Armeens gezin

Terwijl de coalitiepartijen in Den haag vergaderden over een voorstel om het kinderpardon te verruimen, werd een Armeense familie met drie in Nederland geboren kinderen vanuit het detentiecentrum in Zeist naar Schiphol vervoerd. (Bron de Volkskrant 21-01-2019). artikel Volkskrant

Wrang aangezien er al twee dagen bekend was dat het CDA toch voor een verruiming van het kinderpardon was en er besloten werd voorlopig geen kinderen uit te zetten en er 8 dagen na de uitzetting een akkoord werd bereikt over het kinderpardon waar ook deze kinderen onder hadden gevallen. 

De kinderen Shushan (8), Vrej (4) en Jemma (3) verblijven momenteel samen met hun vader (Hovik) en moeder (Naira) bij vrienden in Jerevan die zelf amper iets hebben. Ze slapen er op de grond en hebben het koud. De eerste week woonden ze in een hotel maar dat was niet langer te betalen. Het gezin kwam in 2010 naar Nederland. Alle 3 de kinderen zijn in Nederland geboren en spreken geen Armeens.

Dochter Shushan van 8 is 2 jaar geleden aangereden door een vrachtwagen op het terrein van het AZC en heeft behandeling nodig voor haar medische problemen. Deze kreeg ze in Nederland maar daar is in Armenie geen sprake van. Ook is er nauwelijks begeleiding.

Er wordt momenteel door een advocaat bekeken of het mogelijk is ze terug te halen. Onduidelijk is nog of dat gaat lukken, wanneer en hoe. Wat wij willen doen is geld inzamelen voor eventueel de terugreis maar ook vooral nu geld inzamelen om het leven zolang het gezin daar is dragelijker te maken. We hopen dat u daaraan mee wil werken en deze aktie wil delen en ondersteunen. 

RTL -Wij willen nu terug naar Nederland

Namens de Partij voor de Kinderbelangen

Rina van Aalst

 

 

 

Sorteer op
© 2015 - 2024 Pearls and Roses | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel