7184 - 7196

Artikel 13 Van 98

Borduurwol | 7184 - 7193 - 7196 (PULLSKEIN) - serie Colbert DMC Laine pour tapisserie - virgin wool

€ 1,95 € 1,00 (Inclusief BTW)

Sommige kleuren hebben een meerprijs van 0,05-0,15 cent deze ziet u in de keuzelijst van de kleurnummers. Dit heeft te maken met de zeldzaam verkrijgbaarheid van deze kleuren.

DOLFUS-MIEG & Cie PARIS - MADE IN FRANCE

LET OP! DE FOTO'S KUNNEN EEN LICHTE KLEURAFWIJKING HEBBEN IN HET ECHT.

Het lukt mij niet om 100% kleurweergave met de camera voor elkaar te krijgen.  

Soms maakt het bij vrij borduren niets uit.  Meestal is de foto een tintje lichter dan in het kleur in het echt. Voor de nummers kunt u kijken op de kleurkaarten van de leverancier of de conversie tabel die online beschikbaar zijn.


Tapisserie is het borduren op stramien. Deze borduursteken kunnen gelijkvormig zijn (bijvoorbeeld de halve kruissteek) maar ook grote afwisseling vertonen (steken in meerdere richtingen en lengtes). 

Tapisserie is een heel oude borduurtechniek, maar kent ook moderne toepassingen. Bij tapisserie borduur je op stramien. Stramien is verkrijgbaar in verschillende maas grootten, van fijn tot heel grof.

Het te kiezen borduurgaren moet precies in verhouding staan met de soort stramien. De hele lap stramien wordt bedekt met borduursteken. Als het werk af is, mag je niets meer van de stof zien. 

Je kunt verschillende soorten steken gebruiken. Alle steken maak je altijd in twee werkgangen. Dit houdt in dat je eerst de naald van onder naar boven door de stof steekt en helemaal doortrekt en vervolgens van boven naar beneden en ook weer helemaal doortrekt. Zo krijg je regelmatig borduurwerk.

Tapisserie is een aftelbare borduurtechniek. Het is aan te raden om een borduurraam te gebruiken om te voorkomen dat het stramien door de warmte van je hand te zacht wordt en het borduurwerk scheef gaat trekken.


La Laine Colbert DMC est un fil 100% pure laine vierge. Il n'a pas son pareil pour embellir vos tapisseries en y apportant du moelleux et un fini très régulier. C'est un fil plus épais avec des couleurs plus vives que le coton retors et qui se travaille au demi-point. (échevette de 8 mètres). 

 

Specificatie Omschrijving
Lengte 8 cm
Breedte 8,7 cm
Hoogte 0 cm
© 2015 - 2024 Pearls and Roses | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel