Blog

Vorige Artikel 16 Van 17 Volgende

Blog | Heel veel wol over - Donatie Wool for Warmth | 20 juli 2020

Na het overlijden van mijn moeder had ik heel veel wol over, drie dozen vol. Ik had ze natuurlijk te koop kunnen aanbieden, maar veel hadden geen wikkels en geen informatie wat voor soort wol het was, of slechts een of drie bolletjes. Dus plaatste ik een advertentie in de buurtapp met een oproep om de wol gratis op te komen halen. Je kent het wel, dan reageren er mensen dat ze het op komen halen en vervolgens hoor je niets meer van ze. 

Op een dag reageerde Cathy Delhanty de iniatiefneemster van Wool for Warmth, een stichting die wol inzamelt voor daklozen in de Den Haag. Het waren minstens drie vuilniszakken vol en Cathy was van plan op de fiets te komen. Daarom heb ik de wagen volgeladen en de vracht persoonlijk afgeleverd. Daar had ik een boeiend gesprek en ben reuze blij dat mijn wolrestanten daar zijn terrecht gekomen. Mijn moeder zou van boven tevreden lachend toe kijken, dat weet ik zeker. 

Stichting Wool for Warmth organiseert breigroepen waarin mensen breien of haken voor de daklozen.  Deze groepjes bestrijden de eenzaamheid en brengen gezelligheid door samen te breien en te praten.  Soms gaat het om ouderen die niemand hebben om voor te breien, soms wordt er gebreid in een taalcafé waar mensen hun Nederlands als tweede taal oefenen.

Stichting Wool for Warmth zorgt ervoor dat alle producten persoonlijk bij daklozenorganisaties worden afgeleverd.

De eerste groepen werken in Den Haag en omgeving, we willen uitbreiden naar de rest van Nederland en het buitenland. Wil je ook een groep starten of wil je je bij een groep aansluiten? Neem contact met hen op!

Dit is hun website: https://woolforwarmth.com

© 2015 - 2021 Pearls and Roses | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel