BETEKENIS

Vorige Artikel 12 Van 12 Volgende

z - Betekenis | Scarabee (gelukskever)

Aangenomen wordt dat als je een keverfiguur koopt en het met geld opslaat, dit zeker zal toenemen. Als je geluk bij je thuis wilt lokken, moet je een keverbeeldje op een standaard krijgen, terwijl de poten het moeten raken.

Volgens de legende kroop de scarab uit de neusgaten van de god Osiris, die werd gezien als een symbool van de snelle opstanding van de overledene.

In de oud-Egyptische staat werd de mestkever zeer vereerd, omdat hij werd beschouwd als het licht van de rijzende zon. Dus, in de oude Egyptische mythologie waren er verschillende zonnegoden. En een van hen was de god van de ochtendrijzende zon, Khepri, die was aangewezen als een godheid met het hoofd van een mestkever.
Gedurende zijn hele leven is een mestkever bezig met het vormgeven van kleine ballen met een ideale vorm van een mesthoop. Als de bal de juiste vorm aanneemt, legt de kever zijn eieren. Hij rolt de bal onvermoeibaar 28 kalenderkalender langs een traject dat de zon precies herhaalt. Op de 29ste dag gooit de kever een bal in het water, waaruit zijn nakomelingen tevoorschijn komen.
Het is dankzij deze methode van de geboorte van de afstammelingen van de kever, evenals het traject dat precies samenviel met de baan van de zon, de scarabee tot de rang van heilige insecten gebouwd. Zijn levensactiviteit werd door de oude Egyptenaren geassocieerd met het eeuwige mysterie van geboorte en dood, dat de zon belichaamde.

© 2015 - 2022 Pearls and Roses | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel