Vorige Artikel 12 Van 17 Volgende

Blog | Corona tijden en Koningsdag | 27 april 2020

Vandaag is het Koningsdag. Normaal gesproken zijn we allemaal lekker met elkaar aan het wandelen buiten en vrijmarkten aan het bezoeken.

Ik mis het wel. In plaats daarvan ben ik zelf aan het opruimen geslagen en de website aan het herordenen en indelen.

Vervelen doe ik mij niet, maar ik mis wel enorm de sociale contacten. Daar was ik al een beetje aan gewend na de burn-out na alle mantelzorg en verplichtingen. Ik merk dat er toch nog steeds een taboe heerst over het even uit de running zijn bij mensen. Het moeilijkste vond ik het gebrek aan begrip bij vriendinnen, dat je niet altijd meer voor ze klaar kon staan, hoe graag je dat ook wilde. Na een periode weinig collega's die nog vroegen hoe het ging. Bij sommige mensen voelde het net alsof ze je verweten niet meer te functioneren als normaal. Want je kunt toch 'nee' zeggen! Zo eenvoudig ligt dat niet en er over praten ook niet dat je volledig op bent. Deze mantelzorg was ook wel iets anders dan gebruikelijk. Er waren extra administratieve en bureaucratische dingen die om de hoek kwamen kijken. Verblijfsvergunningen, kleinkinderen, grote familie, de taal. Hoe dan ook we hebben het doorstaan. Maar dat betekent dat ik nu een grote achterstand heb opgelopen met het uitvoeren van mijn droom die ik nu aan het inhalen ben en dat voelt goed. Ongelooflijk goed.

We houden vol, voor de kwetsbaren in de samenleving. Voor hen die keihard werken in de zorg en andere vitale beroepen. Voor de anderen waarvan de wereld volledig op zijn kop staat. Ik voel met die mensen mee en kan hun gevoelens goed inleven. Daarom stoor ik me aan mensen, die denken: "dat overkomt mij niet". Het kan iedereen overkomen, dus hoop ik op collectieve verantwoordelijkheid. 

Van achter de laptop wens ik iedereen dat deze tijd snel voorbij is en het leven weer wordt zoals we gewend waren. Met spontane knuffels en bezoekjes. En weer gezellige vrijmarkten op Koningsdag. 

 

Liefs,

Tanja 

© 2015 - 2021 Pearls and Roses | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel