Vorige Artikel 3 Van 4 Volgende

Zeer bijzonder biedermeier houder/boekethoudertje | D'Olde Kruyk DOK -1948-1950

Artikelnummer: BRO014
€ 15,00 (Inclusief BTW)
Voorraad 1 stuk

Dit schattige boekethoudertje had mijn moeder jaren lang als favoriet op tafel staan met een klein boeketjes er in. Je ziet ook wel dat het gebruikt is in de binnenkant van de ring. Het houdertje lekt niet en is niet beschadigd maar heeft wel gebruikerssporen. Desalnietemin bijna een antiek voorwerp en zeer lieflijk om te zien. Je ziet deze bijna nergens meer. Welke tafel mag het nu gaan sieren?

Dit biedemeijer ringetje is vermoedelijk gemaakt tussen 1948 en 1950.


D.O.K. is opgericht in de jaren dertig van de vorige eeuw. Tot in de jaren tachtig heeft de fabriek kunstaardewerk geproduceerd.

Alf Kurstjens, de nazaat van één van de voormalige eigenaren, zoekt naar informatie, verhalen, beeldmaterialen over De Olde Kruyk (D.O.K.). Hij is in samenwerking met Museum Milsbeek “de Oude Pottenbakkerij” en Cultuurbehoud Milsbeek bezig een website en een boek te schrijven over deze aardewerkfabriek.

Wanneer u informatie heeft, stuur een mail en zij nemen contact met u op.

De Olde Kruyk (D.O.K.) is in 1938 als bloempotten fabriek gestart door Wim Jansen en Peter Linders. Later zijn ze ook sieraardewerk gaan maken; het Limburgs (of Milsbeeks) bont. Het beschilderde sieraardewerk bestaat sinds 1945.

Met dank aan bron: http://www.dfb-keramiek.nl/2017/10/oproep-kunstaardewerkfabriek-de-olde-kruyk/

 

 

© 2015 - 2023 Pearls and Roses | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel