Sorteer op

Tijdschriften | Ariadne: maandblad voor handwerken | 1948 - 1950

Ariadne Handwerken is een Nederlands tijdschrift dat zich richt op handwerken. Het werd voor het eerst uitgegeven in 1948 en is sindsdien een populair tijdschrift voor handwerkers van alle leeftijden. In de oude Ariadnes werd nog geen apart patronenvel toegevoegd, dat kwam pas later.

In Ariadne Handwerken vind je patronen voor breien, haken, borduren, naaien, quilten en andere handwerktechnieken. Het tijdschrift bevat ook artikelen over handwerktrends, nieuwe technieken en inspiratie voor handwerkprojecten.

Ariadne Handwerken wordt uitgegeven door Eska Media, een uitgeverij die zich specialiseert in tijdschriften voor handwerk en hobby's. 

De naam Ariadne is gekozen omdat het tijdschrift handwerkers helpt om hun weg te vinden in de wereld van het handwerken. Het tijdschrift biedt inspiratie en praktische informatie die handwerkers nodig hebben om mooie en unieke creaties te maken.

De huidige Ariadne Handwerken is een modern tijdschrift met een frisse uitstraling. Het tijdschrift bevat veel kleurrijke foto's en duidelijke instructies. Het tijdschrift is geschikt voor beginners en gevorderden.

De oude Ariadne Handwerken, die uitgegeven werd tussen 1948 en 1950, zijn een klassieker. De tijdschriften zijn gevuld met prachtige zwart-witfoto's en uitgebreide patronen en vintage reclame-foto's.

De oude bladen van Ariadne Handwerken zijn een bron van inspiratie voor handwerkers en liefhebbers van retro, vintage en klassiek handwerken. Met veel beschreven oude technieken zoals: richilieu, kantklossen, frivolite, streekdracht, klederdracht uit diverse landen, hardanger borduren en nog vele andere handwerktechnieken.

Ik besteed veel aandacht aan de inhoudsopgave en foto's in de beschrijving van Ariadne. Zodat mocht het hier uitverkocht zijn, je kunt zoeken online of het tijdschrift elders nog ergens te krijgen is. Dat is ook de reden dat ik de verkochte Ariadne's op de site laat staan met de opmerking 'ALLEEN INHOUDSOPGAVE INZIEN'. 

© 2015 - 2024 Pearls and Roses | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel