Andere mode tijdschriften vanaf 1900 t/m 1949

Jaren '20

Denk je aan de jaren ’20, ook wel bekend als The Roaring Twenties, denk je aan dames in een mooi geborduurde designerjurk, met bijbehorende korte bob en sigaret met verlengstuk. Kun je het nog niet helemaal voorstellen? Google dan even naar twenties beroemdheden zoals Zelda Fitzgerald of Gloria Swanson. Dan krijg je snel een beeld van de zogeheten ‘Flappers’. Die naam werd gebruikt voor het aanduiden van ‘de nieuwe generatie’.

Jaren '30

Mode van de jaren ’30 steekt af tegen mode van het decennium ervoor. Dit is voor een groot deel te danken aan een grote economische crisis, waardoor mensen minder te besteden hadden.Door de economische crisis ontstond er een scheiding tussen flamboyante avondkleding en casual, functionele kleding voor overdag.

Jaren '40

De jaren ’40 worden vaak gezien als een sober tijdperk voor mode. Dit is voor een groot deel te danken aan de schaarste aan grondstoffen die de Tweede Wereldoorlog met zich meebracht.Ten tijde van de oorlog was er vanuit het leger een enorme vraag naar leer en katoen. Dit ging ten koste van de mode-industrie. Hierdoor kenmerkt met name de eerste helft van de jaren ’40 zich door hergebruik.

Meer weten over mode uit de jaren '20, '30, '40, kijk dan op deze leuke website:

 

 

Sorteer op
© 2015 - 2024 Pearls and Roses | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel