Tijdschriften | Romance: weekblad voor twintigers | Pophistorie

Het weekblad Romance verscheen voor het eerst in oktober 1958.

Tot en met 1962 als weekblad, vanaf 1963 als maandblad.

In de loop van 1964 werd Romance voortgezet als Avenue.

Het kan beschouwd worden als het eerste tijdschrift voor jongeren uit die periode. Film (sterren), (teenager) muziek, mode en showbusiness waren de onderwerpen, die in het blad wekelijks aan bod kwamen.  Een must voor wie wil weten wat de jongeren van toen bezighield.  

Romance, een blad voor mensen met een ‘hart, dat hunkert naar wat ontspanning en romantiek in deze tijd van atoom en techniek.’ Dat het voor deze doelgroep bestemd was kon niet missen: de omslag vertoonde de eerste jaren steevast een romantisch paartje.

Romance maakte zijn belofte om wekelijks voor ontspanning te zorgen waar. Zo waren er liefdesverhalen in de vorm van fotoromans, tekeningen en cartoons.


Ook reportages over de wereld van de filmsterren,  zangers en zangeressen van toen. De wekelijkse rubrieken ‘Vraag het mij vertrouwelijk’, ‘Wees mooi als een filmster’ en ‘Wat doe jij morgen aan?’ konden rekenen op enthousiaste lezeressen.

In navolging van het tijdschrift Margriet gaf ook dit blad hoogwaardige singels uit, die je cadeau kreeg als je een nieuwe abonnee opgaf. De singels waren dus niet te koop in de winkel. Je kreeg ze thuis gestuurd.

Sorteer op
© 2015 - 2024 Pearls and Roses | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel