Sorteer op

Kantklosjes | Antieke houten kantklosjes

De oude en antieke kantklosjes die ik verkoop komen uit erfenissen en veiligpartijen. Ik weet niet altijd welke houtsoort het is. Daardoor zijn ze meer geschikt voor verzamelaars, decoratief in brocante interieurs of gewoon alleen maar 'mooi' als cadeau voor je zelf of iemand anders.

Voor kantklosjes worden verschillende houtsoorten gebruikt. Hier zijn enkele voorbeelden van houtsoorten die vaak worden gebruikt voor het maken van kantklosjes:

  1. Duchesse rosaline: Een dun kantklosje dat wordt vervaardigd in verschillende houtsoorten.
  2. Deense klos: een kantklos, die verkrijgbaar is in verschillende houtsoorten.
  3. Zwitserse klos: Dit kantklosje is er in verschillende maten en wordt vaak gemaakt van houtsoorten zoals Amarant en Amazakoue.
  4. Model Bayeux: Een kantklosje met een specifiek ontwerp, beschikbaar in verschillende houtsoorten zoals Guatambu en Padoek
  5. Binche: Dit kantklosje wordt gemaakt van Grenadille (ook bekend als African Blackwood)
  6. Wengé: Een andere houtsoort die wordt gebruikt voor kantklosaccessoires, zoals prikpennen.
  7. Oude kantklosjes zijn er in ebbehout, been, celluloid en diverse houtsoorten.

Het is belangrijk om te weten dat kantklosjes vaak met de hand worden vervaardigd in werkplaatsen, zoals het houtbewerkingsatelier van Bobbins in Lochristi, België. Hier worden kwalitatieve, mooie en duurzame kantklosjes aangeboden aan kantwerksters.

Duurzame nieuwe kantklosjes van hout vind je hier: 
Kantklosjes of kantklosbenodigheden kopen? | Webshop Bobbins

Als je specifieke houtsoorten zoekt, kun je het beste contact opnemen met een gespecialiseerde winkel of werkplaats die kantklosbenodigdheden aanbiedt. Zij kunnen je meer informatie geven over de beschikbare houtsoorten en hun eigenschappen. 

 

© 2015 - 2024 Pearls and Roses | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel