Decoreren met oud naaigerei

Hier vind je tips, die je met artikelen op deze website kunt doen om je eigen hoekje te creeëren. Handwerken is heel rustgevend. Je kunt zelf leuke opruimtasjes maken, maar ook hier een leuk tasje uitzoeken voor het opbergen van je fournituren, een speldenkussen en een naaldenetui. Gebruik hiervoor mooie antieke of antiek lijkende stoffen en werk deze af met een mooi koord of mooie linten of applicaties. Je kunt ook oude stoffen combineren met moderne materialen. Daarom vind ik mixed-media ook zo geweldig. Alles hoeft niet in één techniek, of in één vaste stijl. Met wat fantasie kom je tot de geweldigste combinaties en ideeën, die helemaal van je zelf zijn. Denk aan zachte wol of glanzend zijde. Mooie tinten in een brocante inrichting zijn: ecru, oud goud, oester, grijsbeige, linnenkleuren. In combinatie met autentieke naaifournituren, oude naaldenboekjes, naaldenkaartjes en/of naaldenkokers, houten of kartonnen klosjes. Oude houten garenklosjes of garenklosjes op papierenkokertjes met speciale decoratie.

Werk ook met knopen, glazen, parelmoerknopen en van die mooie oude zilver- of goudkleurige knopen zijn ook geweldig om leuke potjes, zakjes enz. mee te vullen. Een mooie spreuk in de Encyclopedia of Needlework is

"praktische kennis van naaien is essentieel om het werk van anderen te kunnen waarderen".

Al met een beetje basiskennis van naaien, kom je tot de mooiste dingen. Laat je niet afschrikken, gewoon proberen en herhalen.

Geniet van het combineren en decoreren in je brocante paleisje!

Sorteer op
© 2015 - 2024 Pearls and Roses | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel