Prijzen

Plezier

Het NRC-Handelsblad schreef er al over op 7 april 2018. "Het vintage design is op. Die klacht hoor je weleens. Ja, de tijd is voorbij dat je in een kringloopwinkel of op Marktplaats voor een habbekrats een Kaj Franck-vaas kan scoren. Bij het grofvuil vind je ook niet snel meer een partij afgedankte kantoormeubelen van Charles en Ray Eames. En op Koningsdag de deur uitgaan in de hoop een Copier-vaas of een Tomado-rekje te jutten, is tamelijk kansloos." Gespecialiseerde handelaren hebben zich ontfermd over het vintage design van de naoorlogse kanonnen. Zij doen zaken via 1stdibs.com (een digitale vlooienmarkt voor de überrijken), beurzen als Art Basel of de grote veilinghuizen. Hun klanten bestaan vooral uit interieurvormgevers die de tweede, derde en vierde huizen inrichten van de rich and famous."

Wij beleven veel plezier om handwerkmaterialen een tweede leven te geven, een nieuw begin. Nieuwe spulletjes zijn inmiddels peperduur en soms van mindere kwaliteit als het uit China komt. We struinen daarom rommelmarkten, kringloopwinkels, veilingen af om deze artikelen te vinden.

Geen kringloopwinkel

Onze winkel is geen kringloopwinkel. Voor nagenoeg alles is door mij betaald, inclusief vervoer, verzendkosten (stukken hoger vanuit het buitenland). Dus wij krijgen het niet net als kringloopwinkels gratis. De artikelen en objecten zijn tweedehands of nieuw ingekocht. Desondanks proberen wij de redelijke prijzen te hanteren. Ook moet er BTW worden afgedragen over tweedehandsartikelen die niet privé worden verkocht.
 

Aan de hand van deze voorwaarden worden de prijzen bepaald. Hoe uniek is het voorwerp, hoeveel is er nog te krijgen en welk materiaal kan vanwege het hergebruikprincipe "goedkoper" worden verkocht.

 

 

Sorteer op
© 2015 - 2024 Pearls and Roses | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel