Over Tanja

"When you buy from a small business, an actual person does a little happy dance......."

Mijn naam is Tanja Smit

Mijn vader is een Groninger en mijn moeder was een Friezin. 
Op mijn 18de verhuisde ik voor mijn werk naar Den Haag en ben daar sindsdien niet meer weggegaan. ​Ik werk en leer al vanaf mijn 14de jaar ook toen ik kinderen had.

Mijn moeder Mettie was altijd creatief bezig. Toen ik zelf na mijn 40ste weer begon met handwerken, zei ze dat ze het zo leuk vond dat haar dochter dit nu ook weer deed. Helaas "vertrok" zij te vroeg. Het zit in de familie genen denk ik. Haar moeder 'Beppe' was ook altijd aan het breien of borduren en oma Smit altijd aan het schilderen, tekenen, sieraden  maken enz.


Deze website is daarom voor mij een eerbetoon aan haar "vrolijkheid" en liefde voor mooie spulletjes en handwerken. Het willen weten wat de geschiedenis is van mijn verzamelitems heb ik geeërfd van mijn lieve vader. Die is gek op geschiedenis en dingen uitzoeken. 

Vanaf mijn jeugd houd ik van handwerken en tekenen. Tijdens mijn opleiding Vormingsklas op mijn 17de jaar, heb ik voor het eerst kennis gemaakt met textiele werkvormen en daar kreeg ik mijn eerste naailes. Ook kreeg ik nog handwerklessen op school. Dat kinkt ouderwets maar lessen in borduren, haken en breien op de basisschool, was toen heel normaal. Nu pluk ik daar nog de vruchten van.

Diep in mijn hart wens ik dat handwerken weer een "verplicht" vak op scholen wordt.


Ik ben moeder van vier volwassen kinderen, met en zonder 'aanhang' en sinds kort een schattig lief kleindochterje van 3 jaar oud. Daarnaast mag ik ook mee genieten van zes volwassen stiefkinderen en inmiddels 17 (bonus-)kleinkinderen. 

Eén van mijn bonusdochters (46) Maryam, had kwaadaardige borstkanker/HER2. Mantelzorg was de afgelopen drie jaar hard nodig voor haar en later na hereniging haar gezin ook voor haar drie kinderen. Helaas zijn we haar verloren in oktober 2019. 
Vijfentwintig jaar oorlog mee maken en toch blijven lachen, hopen en vertrouwen is knap.
Dat is wat ik van haar heb geleerd: 'blijf alles in perspectief zien en blijf lief voor elkaar'.  

Ik ben blij met mijn creatieve en hulpvaardige kinderen. 


Door mijn dagelijkse deeltijdbaan als media-analist lees ik veel en kom ik leuke en boeiende artikelen tegen over handwerken, die ik graag met jullie deel op mijn Facebookpagina en op Twitter.

Ook ben ik een echte  bibliofiel', ik houd van 'boek' en probeer regelmatig mooie boeken te 'redden'. In de hoop dat iemand het koopt, die bereid is het te 'bewaren' en er plezier aan beleefd. Dit doet recht aan de schrijvers, drukkers en illustratoren en kennis die in deze boeken staat.  

Misschien kan ik met deze website ook jonge mensen aanmoedigen om iets creatiefs te gaan doen, als tegenwicht in hun haastige bestaan. Of een ontdekkingstocht te beginnen naar geschiedenis over het verleden van handwerken en de gebruiksvoorwerpen van vroeger. 


Vind je het leuk dat ik met jou kennis maak, omdat je goede ideeën of tips hebt voor mij of gewoon voor de gezelligheid? Harstikke leuk, neem dan contact met me op via e-mail. Gezellig mailen mag ook.

Ik houd van koffie en thee, reizen en sociale media om andere mensen en culturen te omarmen, dus schroom niet contact op te nemen.  

Deze mooie "image" is gemaakt door https://twitter.com/UBERINKCANADA, die ik "ontmoette" op Twitter.

 

© 2015 - 2024 Pearls and Roses | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel