Plastic tassen

Wij hebben geen verbod nodig. Pearls & Roses wil graag meewerken aan alternatieven die het gebruik van plastic tassen terugdringen.

Daarom maken wij zoveel mogelijk "totes", tassen en andere gebruiksartikelen die gemaakt zijn van textiel, dat afkomstig is van restpartijen, donaties, vlooienmarkten en kringloopwinkels. Wij gebruiken ook nieuwe stoffen, maar proberen dit te beperken.

Mijn zelf gemaakte tassen vind je hier.

Ook tref je in onze collectie plastic materialen aan of producten met plastic, polyester of acryl materialen erin. Dit zijn meestal gerecycelde en ge-upcyclede artikelen.


Verbod op gratis plastic tasjes per 1 januari 2016

Jaarlijks komen er meer dan 8 miljard plastic tasjes in de natuur terecht. Ruim 7 miljard van deze tasjes waren bestemd voor eenmalig gebruik. Dit is slecht voor de gezondheid van mensen en voor het milieu. Daarom is er in april 2015 een Europese richtlijn aangenomen die de lidstaten verplicht om maatregelen te nemen om het verbruik van plastic tassen tegen te gaan. Het verbod zal moeten leiden tot een verandering van het gedrag van zowel de winkelier als de consument. De winkelier zal klanten er vooraf op moeten wijzen dat zij moeten betalen voor een plastic tas. De consument zal zich moeten aanwennen om een tas van huis mee te nemen.

Het verkopen van plastic draagtassen via webwinkels

Webwinkels zijn verplicht om duidelijk de totale prijs en bijkomende kosten van een product weer te geven, inclusief eventuele toeslagen. De prijs van een plastic tas zal dus duidelijk vermeld moeten worden. Omdat de plastic tas geen onderdeel is van het product, moet de consument kunnen aangeven dat hij hiervan gebruik wenst te maken. Dit kan bijvoorbeeld door een check-box in het bestelproces (die niet vooraf aangevinkt mag zijn).

 

 

Sorteer op
© 2015 - 2024 Pearls and Roses | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel