Merkwaardig

Artikel 1 Van 7

1910 - Briefkaarten | Oude briefkaart "Carte Postale" met familiegeschiedenis

Artikelnummer: BRI007
€ 4,95 (Inclusief BTW)
Voorraad 1 stuk

Deze kaart is vanuit Dover verzonden naar Duitsland, veel later dan de datering van het geschreven tekst en de daarbij vermelde datum (25 juli 1920. Het kaartje is lang onderweg geweest. De datering van het poststempel is 26 juli 1921, één postzegel is verwijderd, waarschijnlijk door een postzegel verzamelaar. De kaart bevat geboortedata en namen van personen.

Blijft mij raadselachtig wat er gebeurd is met de genoemde personen. Het lijkt een kaart vanuit de kerk verstuurt naar iemand die zich met administratieve handelingen bezig hield.

Wat is heb kunnen lezen is:

"Michaël Stachurski" geboren 29 september 1881 in Zales Zang? Italië/Oostenrijk en Regina Bembenek 25 maart 1889 Turoschelen? (Duitsland)

De zoekresultaten naar de plaatsen levert geen resultaten op. De meeste mensen met de namen Stachurski en Bembenek zijn van Pools-Joodse afkomst. De kaart is geadresseerd vanuit België, naar iemand in Buer Erle.  De naam Bembenek komt ook voor in de genealogie-register van de Verenigde Staten.Over deze plaats in die periode is het volgende bekend. "Die Industrielle Revolution (um 1910) durch die Zeche Graf Bismarck, gestaltete den Stadtteil völlig um. Der heutige Stadtteil Erle hat keine Verwandtschaft mehr mit dem Wohngebiet der alten Bauernschaften. Zwischen 1918 und 1945 blieben die Veränderungen sehr gering."


Zales is nu een plaats in Slovenië en maakt deel uit van de Sloveense gemeente Bloke in de NUTS-3-regio Notranjskokraška. De plaats telt 15 inwoners (2002).

© 2015 - 2024 Pearls and Roses | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel