Sorteer op

ROZE | Kant - Kloskant - Dentelle - Spitzenband

Kant is een ambachtelijk weefsel gemaakt van draden. Linnen, katoen, zijde, zilver- en gouddraad zijn de materialen waarmee gewerkt wordt. Gedurende honderden jaren was het ambachtelijk vervaardigen van klos- en naaldkant een belangrijke nijverheid in Europa.

Kant is de naam voor verschillende soorten kantwerk die worden ingedeeld volgens techniek en kenmerken. Er zijn twee grote basissoorten:

  • kloskant, die met de hand wordt gemaakt met behulp van klosjes en spelden die in een kantkloskussen worden gestoken.

  • naaldkant, die met de hand wordt gemaakt met behulp van naalden. Deze kantsoort vergt ander materiaal en heeft geen gelijkenissen met kloskant.

Door de eeuwen heen ontstonden er vele varianten en soorten. Men mengde ook soorten kant door elkaar, zoals een mengsel van naald- en kloskant. In de loop van de geschiedenis ontstond de machinale kant, een goedkope oplossing voor de dure kantnijverheid.

Mijn assortiment wisselt voortdurend. Voor elke toepassing (naaien, hobby, decoratie) is er een speciaal band. Ik ben constant op zoek naar origineel antiek, vintage en/of brocante kant uit alle delen van de wereld. 

De nadruk ligt altijd op hergebruik, re-use en geen nieuw kant uit lage lonen landen, omdat ik vooral hergebruik wil stimuleren. Het gaat om restpartijen van gestopte handwerkwinkels en kant gekocht van particulieren. 

Geschikt voor duurzame mode en handwerk.

De prijs varieert afhankelijk van de inkoopprijs, daarbij probeer ik de prijs zo laag mogelijk te houden en bij meerde meters knip ik het aan een stuk en OP = OP.

© 2015 - 2024 Pearls and Roses | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel