Vintage

Wat is "Vintage"

Vaak wordt onder echte vintage artikelen of kleding verstaan dat het minstens een aantal jaar oud moet zijn en daarmee van een bepaald jaartal, zoals tussen de jaren ’20 en jaren ‘80. Voor de jaren ’20 wordt er gesproken over antiek, een artikel dat ongeveer 100 jaar of ouder is.

De term vintage wordt normaliter gebruikt voor originele artikelen die minimaal 30 jaar oud zijn en uit de vijftiger, zestiger, zeventiger en begin jaren tachtig stammen. het kan gaan om huishoudelijke artikelen, meubelstukken, kleding, stofjes, schilderijen, vazen en alle andere spulletjes voor huis, tuin en keuken. Er wordt ook wel een onderscheid gemaakt met tweedehands uit die periode, in de zin dat vintage staat voor zeer kenmerkend voor de betreffende periode.

Na halverwege de jaren ’80 wordt het retro of tweedehands  genoemd.  Het is voor de consument moeilijk om echte vintage te vinden, vooral omdat vintage tegenwoordig erg populair is en veel retailers hierop inspelen. Daarom is er ook veel namaak vintage in omloop.

Sorteer op
© 2015 - 2024 Pearls and Roses | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel