Geschiedenis drukkerijen van ansichtkaarten | prentenkaarten | prentenbriefkaarten

Hieronder staan briefkaarten drukkers van vroeger, als ik daar iets over gevonden heb. Van antieke en vintage kaarten bestaan veel drukkerijen niet meer. Het is wel interessant als je kaarten verzamelt wat de geschiedenis is van de drukker en de ouderdom. Hoe kaarten verzamelaars precies werken met de nummers op de kaarten e.d. dat weet ik nog niet. Er zit wel een bepaald systeem achter, maar de informatie heb ik nog niet kunnen achterhalen. Als ik daar meer over weet dan laat ik het jullie weten. Zelf verzamel ik oude kaarten met afbeelding van handwerk er op. Ik word eigenlijk een beetje "verliefd" op het plaatje.

Ik heb mensen ontmoet die kaarten verzamelen van specifieke thema's: "oud- en nieuw", romantische koppeltjes op briefkaarten, "Maria Pia" een Italiaanse illustratrice, "woonplaatsen". Het is best een fijn gevoel als je weer een kaartje vindt dat je nog niet hebt.

Een kaartje ter decoratie neerzetten in een brocante interieur, met of zonder lijstje, bij leuke spulletjes,  is heel erg gezellig en mooi. Vaak vertellen de verhalen op de achterkant van de briefkaarten ook een mooie, trieste, liefdevollen of grappige geschiedenis.


 

Sorteer op
© 2015 - 2024 Pearls and Roses | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel