KANTKLOSSEN, ANTIEKE KANTKLOSJES & BOEKEN

(ANTIEK & BROCANTE) KANTKLOSSEN

✄ Bobbin Lace ✄ Spitzenklöppeln ✄ Travaile de la dentelle ✄  عمل الدانتيل

I love to watch you making lace…

~ Guido Gezelle’s ode to a lacemaker


Kantklossen is een techniek bij textiele werkvorming. De kantklosser maakt met behulp van klosjes waarop draad zit een figuur, kleedje etc. Ze gebruiken een soort vlecht techniek. Ambachten als kantklossen of kleien kampen met een ietwat oubollige imago. Om dat te veranderen is het project Ambachtelijk Hip een aantal cursussen gestart. Ambachtslieden leren cursisten ambachtelijke vaardigheden en die maken vervolgens een eigentijds, kunstzinnig product met behulp van een kunstenaar.

Al deze bijzondere kantklosjes zijn uniek en handgemaakt en zijn in relatie tot de ouderdom, bijzondere schoonheid en kwaliteit zeer betaalbaar. 

All these collector's bobbins which are individually and handmade and affordable.


Zum Klöppeln werden die Leinengarn-Fäden auf dem Klöppelkissen, dem "Pinggl", festgesteckt. An den Fadenenden hängen die Klöppel, eine Art Spulen, mit deren Hilfe durch Eindrehen das Muster entsteht.

 

Belgische klanten kunnen vragen naar verzending met Mondeal Relay voor een goedkoper verzendtarief. Let op dit is wel alleen naar een pakketpunt mogelijk vanuit Nederland. 

Mail me de url /link van dit artikel en vraag om een andere bestelmethode.

© 2015 - 2024 Pearls and Roses | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel