Vorige Artikel 14 Van 17 Volgende

Blog | Voor het eerst weer een gezellige dag in Vianen - 16 mei 2020

Vandaag ben ik weer voor het eerst weer eens verder dan de enkele keer supermarkt en het postafleverpunt geweest. Online had ik een paar prachtige antieke handwerkgereitjes gezien. Toen het bod bezegeld was besloot ik om het zelf op te halen. Goed het was 75 km rijden, maar gezien het grote aantal poststukken dat is verdwenen de afgelopen twee jaar, waarvoor Postnl zich keurig heeft ingedekt. Ze worden nooit gevonden, raken zoek in het distributiecentrum en daarna worst je verwezen naar de afzender. Dat risico wilde ik niet lopen. 

Op de snelweg was het al weer stukken drukker van toen alles nog op slot zat. Maar heerlijk om weer eens een stuk te rijden. Dat deed ik voorheen altijd minimaal 1 x per maand naar Groningen. Om Pa te bezoeken. Maar dat kan nu niet meer, hij is heel ziek geweest begin februari. Maar de eenzaamheid slaat toe, dat hij heeft gezegd dat ik met gepaste afstand wel weer mag langskomen, want dat doet zijn 'hulpje' zoals hij haar noemt ook. 

Eenmaal in Vianen aangekomen, werd ik verrast door een aanbod van een kopje thee en zelfgemaakte boterkoek. Wat een gastvrijheid, die heb je hier nauwelijks meer in het Haagse. We raakten gezellig aan de praat. En deze mensen hadden ook voorkeur voor het bewaren van mooie, oude spulletjes vertelden ze.

Ik heb gevraagd waar ik daar in de buurt kan wandelen. Vlak bij was een parkeerplaats en daar kon je zo langs de Merwede en de Lek lopen. Ik zag runderen gezellig bij elkaar op een kluitje, 'gelukkige' koeien dus en een kalfje dat water dronk uit het kanaal. et was heerlijk om weer eens buiten flink te wandelen en op af en toe een wandelaar met een hondje kwam ik nagenoeg niemand tegen. De terasjes waren nog wel leeg en weinig winkels waren open. Het blijven gekke tijden, maar ik heb weer iets om uit te zoeken waar het vandaan komt, welke datering er bij hoort, wat de origine is van de fabrikant. Ik ga eerst eens kijken naar de geschiedenis van de Weber-eieren.

En hierbij dank ik Margot voor de heerlijke dag en dat ik haar mooie spulletjes mocht overnemen.

© 2015 - 2021 Pearls and Roses | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel