Artikel 1 Van 31

.. Blog | Duitse naaldenboekjes en naaigerei verzameling | oktober 2018

Vandaag ontving ik in een grote doos de prachtige verzameling van naaldenboekjes. Het leek wel Kerstmis. Ik moest er wel wat voor neer tellen, maar zoveel mooie naaldenboekjes heb ik nog nooit in één keer gekocht. De jongeman vertelde me dat zijn opa jarenlang deze naaldenmapjes had verzameld. Hij kocht ze op rommelmarkten en kringloopwinkels. Sommigen netjes op een karton gebonden. Anderen netjes in een verzamelboekje. En hele aparte naaldenkokertjes die ik nog niet eerder zag. Geweldig. Daar heb ik voorlopig nog heel veel uitzoekwerk aan te beleven. Natuurlijk deel ik mijn gegevens met jullie op de website. Ik vind het heel belangrijk dat kennis over vooral oud handwerk niet verloren gaat. En als je eenmaal begonnen bent, ben ik niet te stopppen. Bij mij lijkt het wel een "verslaving", maar wel eentje waar ik enorm van geniet.

Er is nog iemand die naaigerei verzameld en daar een passie voor heeft. Ik heb wel eens wat bij haar gekocht. Op haar blog kun je hier alles over volgen. Zij beschrijft ook hoe ze er aan gekomen is en wat ze eventueel er over te weten is gekomen. Reuze verbaasd was ik dat er nog meer mensen waren die dit soort naaigerei en naaispulletjes ook verzamelen. Daarnaast ontwerpt Janet ook prachtige haak- en borduurpatronen, die je kunt kopen via NenneDesign. Kijk ook eens op haar blog als je van handwerken houdt, dat is zeker de moeite waard.

Ik kocht bij haar mijn eerste Gutermann naaikastje en nog wat andere spulletjes, Gutermann is mijn favoriete merk, omdat ze altijd zulk mooi promotiemateriaal hebben en een zeer rijke geschiedenis van een bijzonder familiebedrijf.

Zelf moet ik nog ontdekken hoe het bloggen via een blogsite werkt, een blogoptie is niet opgenomen in deze webwinkel helaas. Dus voorlopig is een attentering van de blog, alleen nog via mijn website te volgen of via Facebook https://www.facebook.com/pearlsandroses/.

 

 

© 2015 - 2024 Pearls and Roses | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel