Vorige Artikel 2 Van 17 Volgende

Blog | Antiekmarkt Tongeren - België | augustus 2018

Meerdere mensen hadden mij al geïnformeerd "je moet eens naar Tongeren gaan".

 

Eigenlijk wil ik liever naar de Braderie Lille in Frankrijk, maar ik had er al een paar dagen heen- en weer rijden en stukken lezen voor vluchtelingenwerkzaamheden op zitten. Dus ik dacht dat wordt me te zwaar. Want naar Brabant op en neer rijden was ook nog een hele opgave en tegelijkertijd een 'heerlijke' route met veel files.

Na ruim twee uur autorijden kwam ik aan. Ik was al vroeg om 5:00 uur in de morgen opgestaan. De mensen waren al begonnen met het opbouwen van kraampjes. Straten vol met kraampjes. Nee, vreemder nog, een failliete Zeeman winkel en andere winkels die waren gevuld met "antiekwinkels". Ik heb nog niet zo heel veel verstand van antiek, maar er was ook een heleboel dat echt niet antiek te noemen was. En de prijzen waren mega-mega hoog. Ook als je iets leuks wilt inkopen voor de webwinkel en je kosten eruit kunt halen.  Het was echter een enorme beleving en de vlaaien waren heerlijk. De dag was zonnig en het was een goede les voor mij. Ik dacht dat ik mijn prijzen op mijn website te hoog hanteerde. En om de kosten er uit te halen die je in je ondernemer er in steekt, heb je vaak geen andere keus, dan dat je je inkoopprijs moet verhogen voor een goede verkoopprijs. Daarnaast maakt het het voor de klant natuurlijk niet makkelijker op, want je zit met die best wel hoge verzendkosten.

 

Dat is ook de reden dat ik mijn best doe om uit al die bergen rommel, rotzooi en troep ook de leukste dingetjes voor iedereen te bemachtigen. Want sommige artikelen zijn echt gevonden 'schatten', waar je veel moeite moet doen, om het nog ergens te vinden. Het leuke daarbij is wanneer het gekocht wordt door iemand die het echt waardeert en het zuinig zal bewaren, zodat het nog langer mee gaat en bewaard wordt dan het nu als is. Want:

 

 

Wat mooi is moet bewaard blijven.

© 2015 - 2021 Pearls and Roses | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel